Detta är inte slutet...

Jahaja. Det var det det. Sverige räckte inte till. Exit EM. Exit Hamrén. Exit Zlatan. Men än går inte flyget. Först ska vi pälsa fransmännen! Bara för att man förlorar lite får man nämligen aldrig ge sig. Inte i sport, inte på jobbet, inte i livet. Det är bara att komma igen, som min gamle kompis Winston brukade säga. För mitt i allt blågula elände har vi fortfarande England kvar att ty oss till. Det gänget ska kämpa på land, de ska kriga till sjöss och i luften och de ska inte ge sig förrän de som sista lag står kvar på det av kamp brutna slagfält vi kallar gräsmatta.

Nu är det alltså England som gäller. Och inför de stundande slagen tar vi med oss några berömda ord från cigarrrökaren och skumpakrökaren Winston: ”Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.”
”Om vi är beredda att kämpa tills det inte finns ett obrutet grästrå kvar på plan? Tills vi besegrat tyskar, ryssar, fransmän och alla andra? Yes Sir!” Winston Churchill hade varit nöjd med lördagskvällens vändning mot Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg