Yes, IFK slog FC Lahti!

Gårdagens match mot FC Lahti hör till den rad av viktiga segrar som behövs för att man ska nå ända fram. Det var skitväder, kallt, regnigt och blåsigt men inget hejdade IFK denna kväll. När sista signalen ljöd stod det 3-0 till hemmalaget och ska sanningen fram var det närmare 4-0 än 3-1.

Referatet från matchen kan man läsa här.

Det är omöjligt att inte nämna att IFK bara släppt in tre mål i årets liga. Detta var femte matchen i rad där Walter Viitala hållit nollan. Av årets nio matcher har sju varit täta. Detta är ett nästan ofattbart resultat och understryker det vi alltid sagt, målvakten är laget! :-)

I samband med matchen genomförde även GMM en egen hyllning till Bernardo Ribeiro som tragiskt avled i veckan. IFK:s fans är av det rätta virket. De bryr sig, de hejar rätt, de lämnar ingen bakom och de tar hand om varandra. Det är ett av skälen till att årets IFK är laget som kan nå precis hur långt som helst.

Här är IFK:s ordförande Robert Söderdahls egen hyllning till Ribeiro i samband med gårdagens match:
Våra tankar är i BrasilienDet är omöjligt att spela en hemmamatch i dag utan att tänka på dödsbudet från Brasilien tidigare i veckan. I måndags kom beskedet att Bernardo Ribeiro, 26, oväntat och alltför tidigt avlidit efter att först ha spelat en fotbollsmatch. Det är svårt och overkligt att förstå. Fotbollen har förlorat en fantastisk ambassadör, en sann gentleman och en in i minsta detalj professionell fotbollsspelare.
Vi minns Bernardo från hans tid i IFK Mariehamn som en människa som ständigt och oförtröttligt spred värme och glädje till sin omgivning. Hans leende ska vi aldrig glömma. Människor som Bernardo finns det egentligen alldeles för få av.
För mig, som ordförande, var Bernardo en sann förebild för sina lagkamrater och för alla andra. Det känns ofattbart orättvist att hans liv tog slut när han hade så mycket att ge.
Mina tankar går till hans hustru Katie och till alla andra i hans stora familj som måste fortsätta att leva utan sin Bernardo. Jorden är gråare men himlen blir lite mer glädjefylld.
Robert Söderdahl
Ordförande, IFK Mariehamn Ab
Tidigare spelaren Bernardo Ribeiro som bara tjugosex år gammal avled i veckan fick sin alldeles egen hyllning av fansen. Det är IFK-anda på riktigt. Vi tänker på varandra.
Så här såg det ut på Wiklöf Holding Arena i går efter att IFK hållit nollan för femte matchen i rad och besegrat FC Lahti med klara 3-0.
Ordförande Robert Söderdahl, bortatränaren Toni Korkekunnas och IFK-tränaren Peter Lundberg förklarade matchen efteråt.

Kommentarer

Populära inlägg