Hurra för alla nördar!

I dag firar vi, liksom tidigare, den internationella nörddagen. Det sker för tionde året i följd och började med ett gäng Pacman-entusiaster i Spanien. Pacman gillade jag. Liksom Tetris. Och schack. Sedan dess har nörderiet, i mitt eget fall, nått olika höjder ; eller lågvattenmärken, beroende på infallsvinkeln.

Har genom åren snöat in mig på olika frågor. Landskapets ekonomiska situation, fotboll, jakt, öar över hela världen, internationella relationer och kulturella skillnader, vikten av gott kaffe, träning, sjöfart och mycket mer.

Av den enkla anledningen är jag fascinerad av dessa människor som vägrar se endast ytan utan tränger djupt in i till synes obetydliga detaljer.

Ha en fin dag alla nördar därute. För politiska nördar är det läge att ta sig till Ålands lagting  i dag kl 13.00 då en tilläggsbudget ska debatteras. Där finns inte många tecken på den omsorgsfullhet nördar ägnar åt sina hjärtefrågor, det handlar mer om svepande drag och ytliga resonemang. Kom gärna och lyssna eller gör det här.

Alla dessa härliga nördar skapar innehåll i vardagen.

Kommentarer

Populära inlägg