Halv timme till match

Ibland är fotbollsväder bedårande, förlåtande, värmande och fantastiskt. Ibland är det som i dag. En styv nordan kombinerad med regn gör dagens match mellan IFK Mariehamn och FC Lahti till en liten prövning. Och tur är väl det, inget är värre än när allt är som vanligt.

Sitter på läktaren med uppsikt över två lag som omsorgsfullt värmer upp inför matchen. Inget lämnas åt slumpen, tränarna övervakar att alla gör som de ska. IFK-fysion Kristoffer Weckström går runt och dirigerar och granskar och visar och missar inget. Johan Sundman avlossar skott på skott på målvakten Walter Viitala för att förbereda honom på en våt plans förrädiska studsar. Att det blåser småspik är inget som bekymrar Sundman. I hans fokus finns bara ett; att göra Walter redo för match.
Hjälptränaren Daniel Norrmén sätter ut små koner och delar ut färgade västar när de allra sista spelmanövrarna av matchliknande karaktär genomförs. Det råder spänning.
Inne i Wiklöf Holding Artena pågår försnacket över gräddstuvad pyttipanna och kokt eller grillad korv. Förväntningarna är höga efter denna ligastart som är den främsta någonsin.

Och det bästa av allt, du hinner fortfarande hit. Matchen börjar 18.30. Ses!

PS Men ta på dig ordentligt, det blir friskt på läktaren i dag!

Livebild från de sista förberedelserna inför kvällen match mellan IFK Mariehamn och FC Lahti.

Kommentarer

Populära inlägg