Möte med Annie Lööf

Hade i veckan som gick förmånen att träffa den svenska Centerns partiledare Annie Lööf som under de senaste åren framstått som borgerlighetens klarast lysande stjärna i Sverige. Glad, trevlig, kunnig och framtidskramande har hon framstått. Precis som vi i den åländska Centern är. Skickade därför ut ett pressmeddelande med följande innehåll:
Partiledarmöte i Sveriges riksdag
Åländsk Centers ordförande Jörgen Pettersson var i tisdags i Sveriges riksdag för att träffa svenska Centerns ordförande Annie Lööf och partisekreterare Michael Arthursson. Diskussionen handlade om den gemensamma värdegrund som formar partierna; entreprenörskap, eget ansvar, decentralisering – enkelt uttryckt en borgerlig livssyn med fokus även på de mindre lyckligt lottade.

Såväl Annie Lööf som Michael Arthursson visade prov på stor insyn i lokala åländska angelägenheter. Annie Lööf var senast på Åland i samband med Mats Löfströms framgångsrika riksdagsvalskampanj i fjol våras. Vid mötet i riksdagen diskuterades bland mycket annat den finländska social- och hälsovårdsreformen och den åländska ekonomin samt näringslivets möjligheter att nå även västerut.

"På Åland har vi förhållandevis gott om investeringsvilliga pengar men inte väldigt mycket humankapital. Genom att locka till inflyttning kan vi också skapa plats för morgondagens entreprenörer", säger Jörgen Pettersson. 
Mötet med en av Sveriges just nu klarast lysande politiker Annie Lööf är ett resultat av en strategi att stärka hela Åland i både Finland och Sverige.

"Det är oerhört viktigt att så fort tillfälle ges sprida kunskap om åländska frågor utanför landets gränser. Den svenska Centern har gått från klarhet till klarhet och framstår som Sveriges klart mest företagsvänliga och framtidsinriktade parti. Det är intressant och lärorikt att ta del av hur Annie Lööf och de andra har formulerat och presenterat sina visioner", säger Jörgen Pettersson.

Mötet med svenska centern är ytterligare ett led i att stärka Ålands roll i såväl Finland som Sverige. Tidigare har möten arrangerats med den finländska Centerns ordförande, och tillika Finlands statsminister, Juha Sipilä.

"Från Centerns sida har vi alltid kämpat för goda relationer och personliga kontakter. Allt blir så mycket enklare att hantera när man känner människorna bakom makten", kommenterar Pettersson.
Centerledarna Annie Lööf och Jörgen Pettersson träffades i Sveriges riksdag för att dryfta gemensamma utmaningar. Foto: Michael Arthursson.

Kommentarer

Populära inlägg