Det finaste såg några få

Lite i skymundan ägde en livsviktig demonstration rum när IFK Mariehamn senaste söndag manglade MyPa på hemmaplan. (Här är förresten några ord från en tidigare MyPa-match i Mariehamn.)

Det var en man som kom ändå från Napoli till Mariehamn och som jag inte känner till namnet på. Han kom med ett budskap om fred och kärlek och ett stopp för det obegripliga våld som på sina ställen genomsyrar fotbollsvärlden. På Wiklöf Holding Arena var han denna magiska söndagskväll lyrisk över friden, sångerna, spelet och vänskapen. GMM gjorde som de brukar, de gav plats och respekt med samma varma själ.

Det är fotboll och idrott för mig. Ja, alla försöker vinna mot varandra men man gör det av den ädlaste av orsaker: för att göra sina motståndare bättre. Det är nämligen enda sättet man kan förbättra sina egna prestationer.

Jag träffade aldrig själv denne man från Napoli men jag önskar honom allt gott på den fortsatta färden med sitt budskap. Skälet till hans tour som sträcker sig över hela Europa, och kanske ännu längre, är att hans kompis blivit skjuten i samband med en fotbollsmatch i Italien och att han nu hedrar vännen genom att demonstrera för vänskap, mot våld.

Det är något många fler borde göra i dessa dagar. Ha en fin torsdag och håll tummarna för att jag fixar älgprovet i kväll! Som jag gjorde en händelserik dag för tre år sedan!
Mannen med budskapet i mitten, till vänster Per-Arne Sondell och till höger Stefan Nyback i GMM. Bilden har jag helt fräckt lånat från Facebook där Anders Hallbäck lagt ut den.

Kommentarer

Populära inlägg