Årets vändning för IFK!

Jag hade redan i går morse på känn att det nu är dags att vända utvecklingen för IFK Mariehamn i Veikkausliiga. Efter sju matcher utan seger måste det rätta virket fram.

Så blev det, efter matchen låg inte ett grässtrå obrutet på den gröna planen. Precis som Olle Fonsell vill att det ska vara.

När slutsignalen ljöd över vår lilla stad och vår fantastiska Wiklöf Holding Arena stod IFK som segrare med 4-2 mot gästande FF Jaro. Hjältarna var självklart alla som var inblandade i segern men det går inte att beskriva matchen utan att nämna Petteri Forsell och Dever Orgill. Petteri dunkade in två frisparkar från styvt håll på ett sätt som gör att allt färre vill bli målvakter. Inte stannade det vid detta heller. Petteri sprang mer och utmanade tuffare än jag sett tidigare i år. Det var en fröjd och ett löfte inför framtiden.

Att sedan Dever Orgill kom in för första gången sedan han råkade ut för slaktaren i Baku i fjol var som taget ur ett Hollywoodmanus. Han kom, han dribblade, han fanns överallt, han gjorde 3-2 tack vare genialt underarbete av Albin Granlund, han krockade med Jaromålvakten och han bars ut på bår med en lätt hjärnskakning. Allt på fjorton minuter i andra halvlek... Nu finns inte dervischar annat än i särskilt vilda danser men en sådan liknade han, Dever Orgill.
Så här kan dansande dervischar se ut i Turkiet. Inget står stilla, allt är oförutsägbart, kontrollen är total liksom hängivenheten. Jepp, precis den passion som Dervisch, förlåt Dever Orgill visade upp i går kväll. (Bilden har jag lånat från Hallins reseblogg)
Ett utförligare matchreferat finns att läsa här.

Höjdpunkter från första halvlek från Åland24Höjdpunkter från andra halvlek

Det är lätt att bli hänförd en kväll som denna och jag blir det gärna. Mariehamn, Åland och alla vi som bor här och de som inte bor här behöver goda förebilder i allt vi gör. Tidigare i veckan träffade jag sådana på Kökar. I går fanns de i Mariehamn. Tack för en fin vecka och kör hårt nästa!

I dag firar vi för övrigt också Bloomsday och en av mina favoritförfattare James Joyce, vilket jag hyllade mer ingående i fjol.  Läs gärna texten för att hänga med vid dagens lunchbordsdiskussioner.
Före matchen var FF Jaro tvåa i ligan och solklara favoriter. IFK hade sju raka matcher utan seger.
Efter matchen hyllade hela IFK sina supportrar som i stunder av motgångar stod vid lagets sida och gav den hjälp som behövdes för en värdefull trepoängare.
Supportrarna hyllade tillbaka. Precis som det ska vara i förhållandet mellan lag och fans. Man vinner tillsammans!
På den efterföljande presskonferensen var Jaroledaren Alexei Eremenko, i mitten, generös med berömmet till sina övermän. Till vänster IFK-tränaren Pekka Lyyski och stående till höger ordförande Robert Söderdahl.

Kommentarer

Populära inlägg