Från hamn till hamn

Efter en färjresa med Stena Nautica från Grenå till Varberg är det i dag Göteborgs hamn som utgör målet för infrastrukturnämndens studieresa. Jag ser fram mot att lära mig mer om hur hamnen inte bara bolagiserats utan även privatiserats. Dessutom ska vi kolla in barken Viking och hur man hanterat den ur ett bevarandeperspektiv.

Om detta och Pommern har jag motionerat även i Mariehamn. Det är antagligen dags att bolagisera hamnen på samma sätt som man bolagiserat elverket och i förlängningen skapa en koncern av tjänsteutförare i Mariehamn. Det ekonomiska läget i staden är sådant att nya grepp måste prövas och vi är i gott sällskap. I Sverige har man med stor framgång skapat kommunala koncernbolag som bättre än tidigare sköter servicen till medborgarna.

Två spaningar från Stena Nautica. Jag såg vårens första gudingar! Dessutom måste jag konstatera att internetuppkopplingen inte bara är helt gratis ombord. Den fungerar dessutom perfekt trots att linjen trafikerar utan taxfree. Ni förstår säkert vad jag menar, Viking Line och Eckerö Linjen.

I kväll blir det tåg hemåt!

Skandiahamnen i Göteborg är Nordens största containerhamn.

Kommentarer

Populära inlägg