Humor och ledarsidor

I morgon startar vi ett nytt lagtingsår och så småningom inträder en ny regering som ställs inför samma utmaning som den förra. Spara, spara, spara vilket är viktigt men aldrig lika nödvändigt som att samtidigt hålla hoppet uppe för alla de medborgare som berörs. Det gäller att hitta balansen och det har jag försökt under mina fyra år som ordförande för finans- och näringsutskottet. Några exempel:
I dag är det Allhelgonadagen vilket gör det passande att lyfta frågor av annorlunda karaktär, som exempelvis den åländska ledarsida som alltmer tonar fram som en gråtarnas tummelplats. I jämförelse framstår Klagomuren i Jerusalem som en standup-scen. Det hade aldrig Julle gillat, han förmådde ändå fokusera på möjligheterna i livet, fast så var han också en skicklig och lyhörd publicist.

På den ledarsidan anses jag numera se för ljust på framtiden vilket jag självklart tar som en komplimang! Särskilt som jag på samma ledarsida för bara några år sedan ansågs se för dystert på den, framtiden alltså. Det är stor humor och faktiskt ganska gulligt. #inteförstagången

Detta är därmed den sista ”lediga” söndagen på en ny fyraårsperiod och jag ser väldigt mycket fram mot vad dessa fyra år har framför sig. Viktigast av allt är att det sker förändring för i det ögonblick sådant inte längre händer ligger vi väldigt risigt till.

Ha en fin Allhelgonadag och tänk med tacksamhet tillbaka på dem som lämnat oss ty utan dem hade vi aldrig haft möjligheten att äga frågor som ska drivas.
Ledarskribenten på väg på jobb.

Kommentarer

Populära inlägg