Bilder som ej går att fly

Det är söndag och bilderna från Paris är omöjliga att fly. Europa är av allt att döma i krig och det kanske är enda sättet för att nå fred. Islamiska Staten måste antagligen hanteras med samma metoder som i tiderna Ku Klux Klan bekämpades. IS mördar i sin religions namn på samma sätt som KKK brände människor med hänvisning till Gud.

Fast livet måste ändå fortsätta och terrorn får aldrig vinna och i morgon ska Ålands lagting debattera nästa års budget. Det blir på många sätt en lustig debatt då budgeten lämnats av en avgående regering. Det är alltså rimligt att tro att nästa regering vill göra om och göra annorlunda vilket leder tanken till att lagtingsvalet i fortsättningen borde hållas på våren istället för på hösten. Arbetet med att flytta på valet borde inledas genast. Ekonomin är för viktig för att inte ständigt hålla fokus på och att som i dag riva upp var fjärde budget är inte riktigt seriöst.

I dag är det dessutom Palestinas födelsedag vilket såklart borde uppmärksammas.

Vårt eget svar på Eiffeltornet är för övrigt Pommern vilken nämns i budgetförslaget. På Ålandsbloggen har jag skrivit några rader om just Pommern och behovet av en torrdocka. Ha en fin söndag.
Pommern där hon ligger i Västerhamn är den symbol som mer än alla andra definierar Åland och Mariehamn.
Kommentarer

Populära inlägg