Volleyboll och politik

Det är som med allt annat här i världen laget som bygger jaget och skapar helheten. Inte tvärtom. Så är det i volleyboll och så är det i politiken. Sporten kunde jag från barnsben, politiken har jag haft lyckan att lära mig på senare år.

I dag inleder det nya lagtinget sitt arbete som (förhoppningsvis) varar i de kommande fyra åren. I går kväll höll mitt parti ett öppet styrelsemöte som lockade över femtio (!) medlemmar. Det visar på en med åländska mått mätt närmast ofattbar bredd och är något som över tid gör skillnad.

Ja, Centern befinner sig just nu i opposition och det är precis som det ska vara. Demokrati är ett precisionsinstrument som är omöjligt att värja sig mot. Ryms man inte in i en regering gör man inte det och måste då göra sitt bästa för att från den andra sidan utveckla Åland. Diskussionen i går handlade mycket om det och tog botten i att vi aldrig får låta oss bli gnälliga och tillbakasträvande utan konstruktivt och nyfiket framåtblickande. Det är inte säkert att det alltid blir så men partiets målsättning är tydlig. När det gäller opposition har det inte alltid varit fallet. Oftast har fokus legat på inbillade svagheter.

Det var både inspirerande och viktigt att så många deltog i gårdagens möte, inte minst som en påminnelse att utan ett brett fält kandidater som tog närmare fyrtio procent av rösterna hade vi som lyckades nå lagtingsgruppen aldrig kommit fram. Laget bygger jaget.

I dag ska olika poster fördelas och sedan blir det kyrkgång, igen, och sedan det första plenumet och därefter är vardagen tillbaka fast i en ny tappning och det är det viktigaste av allt. Det måste alltid hända något nytt!
Gjorde min första domarinsats för säsongen i går då JIK mötte KFUM Örebro i division ett i Vikingahallen. JIK övertygade med sitt lagspel och kunde trots en briljant passare i motståndarlaget enkelt vinna matchen. Det är alltid, eller i vart fall oftast, laget som vinner mot jaget. 
Över femtio Centermedlemmar kom till lagtinget i går för att diskutera framtiden och den nya rollen att i opposition utmana den sittande landskapsregeringen. I det arbetet finns bara möjligheter!

Kommentarer

Populära inlägg