Bra kämpat ålänningar!

Drog ihop några rader till tidningarna i går efter hemkomsten. Det finns massor av minnen från veckan som gick och några återkommer jag till redan i morgon!
Hemkommen från de sextonde öspelen (NatWest Island Games) på Jersey är jag inspirerad av den frejdighet, kämpaanda, goda humör och framtidstro som genomsyrade den åländska öspelstruppen. Likaså är jag imponerad av den generositet och entusiasm som de åländska supportrarna på plats visade prov på. Ålands ställning i den internationella öspelsfamiljen är urstark och oomstridd. Vi har över tid visat att vi är villiga och redo att ta ansvar för den växande och allt viktigare rörelsen. Det är bra och det är viktigt.
Åland måste ta vara på alla tillfällen som ges för att synas i internationella sammanhang. Inom den tjugofyra öar starka öspelsfamiljen har vi vänner av alla storlekar och modeller. Här finns självstyrelser starkare än Ålands och här finns utmaningar som är bekanta. Idrotten genomsyrar allt och spränger alla gränser. Öspelen är platsen dit ålänningar, och andra, anländer som öbor och reser hem som vänner.

Öspelen på Jersey är över men arbetet med att utveckla den åländska idrotten går självklart vidare. Nästa steg på den vägen är Gotland som blir värdö för NatWest Island Games XVII år 2017. Den som redan nu börjar träningen mot de spelen har en klar fördel gentemot de som väljer att vänta!

Jörgen Pettersson
Ordförande för International Island Games Association
Så här såg det ut när ålänningarna gav sig iväg mot Jersey. Bilden är lånad från Åland Island Games Association, den organisation som sköter arrangemanget för Åland.

Kommentarer

Populära inlägg