Det handlar om ledarskap

I dag ska det pratas politik och framtid på Lappo. Det är ett hedervärt initiativ av en aktiv ungdomsförening på Brändö. Genom att visa att man vill arrangera visar man också framtidstro. Sådant behöver skärgården mer än griniga gubbar och gummor som undrar varför ingen gör något. Jodå, det finns gott om sådana exempel och de tenderar att krypa neråt i åldrarna. Gubbtjyvar blir allt yngre, om man inte aktar sig.

Framtiden är och har alltid varit sådant man själv kontrollerar. På Sjöfartstidningens Ålandsblogg lyfte jag i går fram två åländska rederier som valt att se framtiden och, framför allt, att tro på den. Nyheten passade väl in då vi samtidigt hör om mjölkbönder som tror att Arla är ett bättre alternativ för dem än ÅCA. Måtte någon valla in dem på rätt igen. Jag tror inte Arla hör till den åländska morgondagen.


På Lappo kommer nog ganska mycket att handla om att visa upp det ledarskap som ålänningarna behöver. Men det handlar om mer än det också. Kortrutt till exempel blir nog oundvikligt i skärgården. Så här tycker jag om just den frågan.

Ha en fin lördag och hoppas vi ses.

Väldigt mycket handlar om gott ledarskap. Är man i det dagliga livet den förebild alla egentligen vill vara?


Kommentarer

Populära inlägg