I dag nådde vi månen

Året var 1961 och John F Kennedy talade inför kongressen i USA. Han ägnade sig åt ledarskap och uttalade orden att ”...innan årtiondets slut ha landat en människa på månen och tagit honom tillbaka i säkerhet.” Det var djärvt och för de allra flesta totalt omöjligt. Ändå sade han det och med de orden som stöd började Nasa jobba.

Åtta år senare, den 20 juni år 1969, landade Apollo 11 på månens yta (Neil Armstrong landsteg först följande dag) och USA hade för alltid vunnit kampen om vem som först nådde månen.

Visionen blev verklighet och har sedan dess gjort att människan på riktigt insett att ingenting är omöjligt. Jag är själv lite nörd när det gäller sådana saker som rymdprogram och har lyft upp liknande äventyr vid några tillfällen, som till exempel när Rosetta landade på kometens yta. Eller om hur obegripligt gigantisk rymden är.

Ett annat bra exempel på bragd och ledarskap är IFK Mariehamn som i går hemmaslog FF Jaro i en närmast fulländad fotbollsdrabbning. Jag vet, ty jag var där och skrev så här om själva matchen.

Ha en fin arbetsvecka och sikta gärna mot månen, det kan lyckas. 

Ska man åka ända bort till månen måste det till starka grejer.
Den 20 juli på kvällen landade Apollo 11 på månens yta. Tidigt följande morgon tog Neil Armstrong de första stegen på planetens yta.Kommentarer

Populära inlägg