Minnen från en fin vecka

Det är måndag morgon och en oanvänd, oförstörd, outnyttjad vecka med ingenting annat än möjligheter och tillfällen ligger framför oss. Känslan i det. Men eftersom vi inte förstår framtiden om vi inte minns historien blir det i dag bildextra från veckan som gått. Så här hade jag det på lite olika platser!

Utskottskollegan Mika Nordberg granskar en typisk färöisk roddbåt för åtta roddare och en rorsman. Platsen är Torshavn på Färöarna. 
Effekterna av att bjuda in journalister till Färöarna är tydlig och värdefull. Här är några exempel på alla de artiklar som skrivits över hela världen.
Sådana här båtar används i hög grad för transporterna av människor mellan öarna på Färöarna. På bilden är det Niclas Slotte, Brage Eklund, Mika Nordberg och undertecknad som testade och poserade.
En gräsmatta blir aldrig roligare än man gör den och en trädgårdstomte är som bekant ingen trädgårdstomte.
På Färöarna är ejdern fridlyst och följaktligen nästan att betrakta som tamfågel. Närmare än så har har jag aldrig kommit levande gudingar.
På finansministeriet i Torshavn använder man till och med fönstren för anteckningar. Fräscht och kreativt grepp!
Färöiska delikatesser, allt från torkad grundval till får och lax.  
Goda vännerna Heðin (borgmästare i Torshavn) och Hjørdis Mortensen tillsammans med undertecknad i hans kontor.
Jag har tidigare hyllat konsten och kulturen och gör det gärna igen.  Den finns överallt för att sätta fart på tankegodset. 
Lägg märke till den åländska flaggan på musikmaskinen!
En urgammal kyrka. Fin, tankfull, värdig och trygg står den där med utsikt över havet. 
Detta var mitt hotellrum och jag lämnade det i samma goda skick som jag fick det. Skojiga texter fanns till alla rummen och visar att det är små gester som lämnar bestående minnen. 
Hemma igen efter en givande resa blev det en flipperkväll med gamla vänner. Inget slår sådana tillfällen. Minnen från förr och nu varvas med planer och hel- och halvsanningar.
Jepp, vi kollade lite Sweet också!

Kommentarer

Populära inlägg