Grattis Mille, 18 år i dag!

Grattis William eller Mille som alla säger, i dag är det din tur att fylla arton år! Du vaknar din första dag som myndig i Malmö på väg mot Tyskland över påsk. Det var kanske inte vad du tänkt dig men Arken finns ju kvar när du kommer hem igen... Förutom allt annat som händer får man som artonåring också stå ut med en offentlig gratulation och några omdömen så där på tröskeln till vuxenlivet!

Vart åren tagit vägen vet inte jag men det har varit skoj och inspirerande hela vägen! Mille Pettersson är i dag en driftig ung man som går tvåan i lyceet och längtar mot framtiden. Skolan sköter han med viss entusiasm och ibland också ordning; i vart fall när fisket det tillåter. Och flickvännen. Och kompisarna.

Milles kvaliteter är många och breda. Till exempel...
... är det få artonåringar som ägnat lika mycket tid åt sportfiske som vår Mille. En gång fångade han till exempel en lax två gånger.
... är han lika ordningsam med just sin hobby som han är en slarver i sitt rum.
... har Mille hållit fast vid många av de kompisar han faktiskt gått i skolan med sedan första klass.
... ägnar han nu tid åt att lära sig Clas Ohlsons sortiment då han ska hålla ställningarna i Maxinge/Clas Ohlson i sommar.
... insåg Mille tidigt vikten av att lära sig baka själv för att på det sättet försäkra sig om att alltid ha nära till godsaker.
... räcker det inte med bakning. Som kock är Mille en klippa att luta sig mot i vilket kök som helst.

Tidigare fyllde även Milles brorsa Jonathan 18. Då blev det så här! I dag är Jona i Australien men väntas hem till andra helgen i maj. Lillbrorsan Zacke har fortfarande en bit kvar till detta.

Här är några bilder från ett hittills händelserikt liv. Grattis igen Mille och ha en fin artonårsdag! Kram.


/Farsan & Co
Jadu, vad skriver man egentligen för bildtext till en sån här bild? Har faktiskt ingen aning för Milles idéer är inte alltid att gissa sig till.  (Det kan dock ha varit från första gången han åkte bil med sin storebror som chaufför...)
Med glimten i ögat och grillspettet i skick. Mille är killen som förstår sig på livets goda.
Mille ryckte in en julafton och plötsligt slutade lillebror Zacke att tro på tomten...
Är lite osäker om det här fortfarande är personbästa när det gäller gädda. 10,3 kilo vägde den hur som helst. Det är inte så många gäddor i de åländska vattnen som inte någon gång stiftat bekantskap med vår Mille.
Med morfar Udo och lillebror Zacke på stranden i påskparadiset Heiligenhafen.
Första råbocken fällde Mille som tolvåring i Finströmsskogarna tillsammans med sina betydligt äldre jaktkompisar.
”Les Mille et”, fick vi aldrig reda på vad det betydde i den lilla tunnelbanestationen i Paris. Men bilden fick vi!
Mille bestämde sig i ett tidigt skede för att bli stortrutig; om det behövdes.
I Brighton insåg Mille vikten av att ha en båt mellan sig och vattnet.
Med bästa kompisen Toffe på väg till maskeraddisco i Strandnäs skola. Året är oklart men det var inte precis i går, om man uttrycker det så. 
Strandraggare Mille på plats på Rhodos under öspelen år 2007. Den här fruktdrinken lyckades han vinna han i en tävling i baren.
Debuten som mannekäng på Torggatan i Mariehamn.
Tonfisken tog sig ton för sista gången då vi testade djuphavsfiske utanför Cayman islands.
Discokillarna blev plötsligt stora och lämnade nian. Toffe till vänster och Mille till höger var glada över att äntligen ha grundskolan bakom sig.
Den här öringen var det som satte fart på fiskeintresset på allvar. Här kan man läsa historien om hur den fiskedagen förlöpte.
Och nu ska han få spö! Detta unge herrn är en överraskning som väntar på dig när du kommer hem igen. I gengäld vill jag ha en fin gädda att göra fish’n’chips av!

Kommentarer

Populära inlägg