Bra IFK, ta ingen skit

Gårdagen var ingen höjdare för oss som tror på att det är bättre att hitta rätt än söka fel. IFK Mariehamn fråntogs premiärsegern mot VPS på grund av att man missat att betala in 990 euro och eftersom förbundet i Helsingfors missat att påminna. Man blir bara matt av alltihop. Skulle jag vara VPS skulle jag antagligen vägra ta emot poängen eftersom man inte förtjänat dem. Så här gick själva matchen.

Till råga på det kom beskedet att IFK inte heller får upprepa fjolårsäventyret i Europa League. Synd. Platsen gick som det var tänkt från början till svårt finansiellt sargade FC Honka. Grattis till dem! Här är orden från fjolårsbragden i Baku.

Till sist. OM IFK verkligen förlorar poängen mot VPS hoppas jag verkligen både supportrar och ”supportrar” och alla andra ställer sig bakom faktum, glömmer det som varit och på riktigt siktar framåt. För det vore coolare än allt annat att vinna ligan efter en sådan poängförlust!

IFK har bestämt sig för att överklaga beslutet. Här kan man läsa mer om det.

Ha en fin lördag.

Så här såg det ut före matchen mellan IFK och VPS den 13 april. Två gånger fyrtiofem minuter senare stod IFK som segrare. I går bestämde sig en tjänsteman på fotbollsförbundet för att skänka segern till VPS istället. Håhåjaja.

Kommentarer

  1. Läste lite bakåt i din blogg och såg att du besökt Akureyri. Där har det varit en Petterssonare förut nämligen år 1997 då jag var där med Erikson Crystal och lastade allehanda fiskar i frusen form med destination Boston Massachusets. Övriga lastningshamnar var i Norge Ålesund, Berlevåg, Båtsfjord, Vardö, Vadsö, Trondheim och Kirkenes och I Island också Isafjordur och Hafnafjordur.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg