Bland USB-minnen och trosor

Egentligen allt som kunde gå på tok gick på tok i går. Liverpool som borde ha typ säkrat ligasegern i England fumlade mot nåt slags lag från London medan IFK för första gången i typ modern tid föll på hemmaplan mot FF Jaro.

Sådana dagar är på ett lite pervigt vis också uppfriskande och något som om inte annat bygger karaktär. Efter de två ganska nedslående fotbollsmatcherna väntade ett spännande möte med styrelsen för Åländsk Center i lagtingshuset. Där kretsade ämnena mellan himmel och jord men landade i en inspirerande lösning för hela Åland, precis som man alltid gjort i partiet.

Innan förlusterna och mötena tog vid gjorde jag tillsammans med hustrun ett tillslag mot Svibybrons norra sida. Det är lika spännande varje år att samla in och analysera årets sopskörd. Årets säck innehöll det vanliga; tomburkar, plastpåsar, tomma cigarettaskar, ett gammalt USB-minne, en tapetkniv, en gammal skoluppsats (välskriven!), ett par damtrosor (klart mest oväntat), tomma flaskor, ett styroxflöte, ett gammalt fiskenät och mycket mer. Med tanke på att varje litet fynd har sin egen historia är omfattningen av allt detta sensationellt stort!

Detta är inte första gången som Svibyvikens stränder med omnejd städats av frivilliga krafter. Mariehamnscentern som har ett omvittnat rationellt och praktiskt tänkesätt har gjort det vid upprepade tillfällen, senast i fjol våras och efter senaste julhelg då staden drog in julgransinsamlingen och Centern ryckte ut!
Så här såg det ut inför gårdagens match mellan IFK och FF Jaro. Efter matchen var Jaro dessvärre lite gladare än IFK. Varför kan man läsa här!

Majbrasan på Notudden blir minst lika magnifik som tidigare i år. Nytt för i år är att det dessutom bjuds på äkta körsång!


Kommentarer

Populära inlägg