Ut med gammalt, in med nytt

Med en dag kvar av det fantastiska året 2011 ska vi ägna ytterligare några ord åt de utmaningar som Ålandsbanken och deras anställda står inför. Som bekant kom det i och för sig väntade beskedet om neddragningar i onsdags. 50 anställda måste lämna sin invanda trygghet för ett än så länge okänt liv. Det är en sann utmaning.


Fick en kommentar till texten som är värd att sprida:


Så bra skrivet! Blev rörd av det du skrev på slutet. Jag kan verkligen intyga att livet kan ändra och det till mer positivt också! Jag blev nyligen drabbad av nedskärningar och det var tungt. Men nu har jag nytt jobb och jag tycker att det är det bästa som har hänt på länge! Jag stortrivs! Och utvecklande är det också. Kram.
Anonym


Kramen ska såklart returneras men texten är värd att lägga märke till. Det är nämligen exakt så där det blir. Ett slut är aldrig för evigt. Det är tvärtom början till något nytt. Känner på mig att detta jag nu skriver är på gränsen till flåshurtigt med tanke på att det handlar om människors ekonomiska trygghet – men jag tar risken.


För vad är egentligen ekonomisk trygghet värd om livet annars är rätt trist och förutsägbart? Det kan väl ändå inte vara möjligt att vi finns till bara för att vi ska ha tillräckligt i plånboken för att ha mat på bordet och tak över huvudet – och platta TV-skärmar, datorer till alla, touchscreen-telefoner och en semesterresa till Thailand gärna två gånger per år. Om det verkligen är det vi eftersträvar finns det en stor risk att vi missar något väsentligt. Som till exempel livet.


Av det skälet hävdar jag med envisheten hos en svagsint att varje tillfälle till förändring ska gripas och betraktas inte som ett nederlag utan som en möjlighet.


Gott slut. I morgon listar jag höjdpunkterna från 2011. Missa inte det!

Kobba Klintar är ett exempel på hur något gammalt och förfallet förvandlats till något nytt och spännande. Allt som krävs är lite arbete och mycket jävlaranamma. Det gäller människor lika mycket som gamla lotsplatser.

Kommentarer

  1. Visst, du har rätt, mycket kan förändras till det bättre, men det är en stor fördel om man har mat på bordet och pengar till hyra, speciellt om man har barn.

    SvaraRadera
  2. Du själv då?Från ledande messgeneral till lågävlönat spottkåpp?Året 2012 visar från hurudan virke du har gjort!Oroa inga,jag stöder dig 100% 365 dagar åm året!Eller är det nu bara 364 dagar nästa år?Fixa kalender nu först,att jag förstår!Annars du kan göra vad du vill,om det är Ålands bästa!

    SvaraRadera
  3. Det är väl 366 när det är skottår. Bra. Behövs nog alltid en dag till här i livet. Jag är nöjd, glad, lycklig och väldigt inspirerad! Vilket jag också hoppas de som nu får chansen att hitta ett nytt liv efter ÅAB ska bli. Gräset är väldigt ofta grönare på andra sidan, enigt min egen uppfattning.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg