Snart blir det ljusare igen

Problemet med krisrapporter är att de utgår från det så kallade helikopterperspektivet. Det är bra men kräver att helikoptern inte flyger upp så högt att den inte längre kan se marken. För ett faktum är fortfarande att det åländska näringslivet snurrar på rätt väl trots den pågående Eurogeddon. Ett uppmuntrande exempel är morgonpromenaden över Svibybron. Bilköerna som ringlar sig in mot staden på vardagsmorgnarna är inte att leka med. I bilarna sitter försäljare, tjänstemän, massörer, gatuarbetare, direktörer, ekonomer, socialarbetare och hundra andra yrkesgrupper; alla på väg för en ny dag och redo för nya utmaningar.

Det är trösterikt och inspirerande att se det flit som bokstavligen återspeglas i en bilkö. Här finns engagemang och arbetsvilja på en och samma plats. Trafik är liv är framtid. Sådant är bra att minnas, i tider av oro. Genom att försöka lite hårdare och vara lite smartare får vi alla det samtidigt lite bättre.

Ha en skön avslutning på arbetsveckan. Två dagar kvar till helg och tredje advent!

Som ett band av lysande pärlor passerar bilarna Svibybron varje morgon. Målet är Ålands ekonomiska nav, Mariehamn, där de flesta av bilisterna arbetar.

Kommentarer

  1. Några kommentarer på onsdagens ledare i ÅT?

    SvaraRadera
  2. Egentligen inte. Men rent generellt ska ledarsidor betraktas som korv. Bra att ha så länge man inte vet vad som döljer sig i dem eller hur de tillverkas.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg