I skogen finns också gläntor

Ja jädran i min lilla låda, om man inte fortfarande kan bli lite överraskad! I korvfabriken suckas det inte bara över upplevda tillkortakommanden. Här ryms också ljusglimtar bland alla troll. Signaturen ”Gurik”  är rätt träffsäker i sin kommentar på www.alandstidningen.ax:
”Någon centerpartist har jag aldrig varit då det inte funnits behov för att bli det. Partiet har varit tillräckligt starkt utan min röst. Utan ett starkt centern kommer Åland att snabbt urvattnas och tappa sin särprägel och identitet.
Med högpopulistiska ministrar från julgranspartierna som lätt låter sig påverkas av handelskammarvalparna går Åland obönhörligt i vila. Någon kraft att bli ett Nordens Hong Kong har vi inte så det enda som åstadkoms är att klumpsumman sprids ut i lycksökarnas fickor.
Centern är det enda partiet som tillvaratar det genuina och Ålands intressen. Så länge Centern är starkt så består Åland som Åland.
Kära Gurik, den definitionen kan vara den mest exakta analys jag sett konstruerad av alla dessa bokstavsspridare vi har i landskapet just nu! Man tackar.

Gurik fick mig att tänka på att vi trots allt lever i en Wonderful World!Vilket i sin tur får mig att tänka på filmen med samma namn som vevas på julaftnarna. Det finns en och annan gnällgubbe och -gumma som borde se den. Snart i en teve nära dig!

Kommentarer

Populära inlägg