Yes, äntligen en ny vecka!

Det är inte bara Thailands nationaldag i dag. Det är också Walt Disneys (1901) och Hufvudstadsbladets (1864) födelsedag. Vi har någon plusgrad i kvarteren norr om Mariehamn, absolut ingen snö och mörkt som i en kolgruva på utsidan.

Därmed hälsar jag er god morgon till denna nya arbetsvecka! Må lycka och välgång vara med er och må ni fatta kloka beslut som gagnar inte bara er själva utan också så många som möjligt i er omgivning.

Det kan hända att du inte hör till dem som betraktar en tockon där klämdag som i dag som en riktig arbetsdag. Till er vill jag säga att det finns inga klämdagar. Det finns bara dagar som är bättre eller sämre anpassade för jobb. I dag är en vanlig jobbdag, i morgon däremot ska det finnas tid för vila och eftertanke. Då fyller republiken Finland år. Så hade det inte behövt bli. Utan hjälp av hundratusentals modiga finländare och ålänningar som gång på gång slog tillbaka ryssen hade risken varit överhängande att vi senaste helg hade röstat eller inte röstat på Putin. Sådant kan man tänka på och sedan lägga i fyrhjulsdriften och köra vidare.

Ses i veckan!

För något år sedan såg det ut så här den 5 december. Det vita är fruset vatten som föll från skyn och spred ljus och glädje runtom sig!

Kommentarer

Populära inlägg