Viktigt prata om sjöfart

Det goda samtalet försöker vi föra på valpodden ”Mellan land och hav”.

Jag och kompisen Carina Eriksson för samtal om sådant som är viktigt på riktigt. Det gör vi för att vi tycker Åland förtjänar att lyftas och stärkas på alla plan och därför ställer vi oss till förfogande i höstens val till Ålands lagting. Jag har suttit två perioder i parlamentet och fortsätter gärna jobba för ett ännu starkare Åland. Carina är företagaren vid Boda Mjölk som ser till att landskapet hålls öppet och att Ålandsmejeriet kan leverera världens bästa mjölk.
Leif Karlsson, Carina Eriksson och Jörgen Pettersson diskuterar sjömanskap, bränder, pirater och varför skandinaviskt befäl står så högt i kurs över hela världen.
I dagens samtal har vi bjudit in sjökaptenen Leif Karlsson som även han ställer upp i lagtingsvalet och i valet till kommunfullmäktige i Finström. Vi pratar om hur man hanterar ett brinnande fartyg, pirat-attacken i Somalia och vikten av en åländsk sjöfartsutbildning. Välkommen in och lyssna!

Här är podden som handlar om sjöfart.

Vi har även spelat in andra samtal:

Själva starten handlar om allt möjligt, framtiden, utmaningar och möjligheter för hela Åland.

I helgen är det dags för den stora Skördefesten. Då slår gården Mattas upp sina portar och här möter du Lars-Johan Mattsson som berättar om vad som erbjuds.

Sedan blev det diskussion om den finska dikten som plötligt dök upp i mitt åländska pass. Om det tycker vi inte.

Hoppas det är lika skoj att lyssna till som vi tycker det är att prata och diskutera!

Kommentarer

Populära inlägg