Var Trump faktiskt på Åland?

Alltså, vet inte riktigt vad jag ska tro just nu och skulle gärna vilja att någon reporter med självaktning skulle reda ut det här med Donald Trump och hans Ålandsbesök. Själv hinner jag inte riktigt.

Enligt Ålandstidningen var Donald Trump till Åland och Stallhagen i juni år 2013. Redan då var han på många vis en superkändis och när han sedan vann presidentvalet blev han plötsligt världens mäktigaste människa. Det är alltså en nyhet bortom alla andra om Trump faktiskt varit till vår självstyrelse och bekantat sig med vårt lokala bryggeri som för övrigt just nu är inne i en intensiv expansionsprocess! Det närmaste vi hittills varit en amerikansk president är att John F Kennedys son en gång paddlade kanot i Lumparn!

I samband med att jag skrev om Trumps valseger gjorde en anonym källa följande inlägg på denna blogg:
Angående Trumps besök på Åland, jag var skeptisk när jag läste artikeln i höstas eftersom den verkade så vag. Donald Trump är en världskändis, och att inte ett enda foto av hans besök här skulle ha tagits, att ingen annan än Christian Ekström verkar ha sett honom, att han inte visar upp det påstådda tackbrevet gjorde att jag inte visste vad jag skulle tro.

Historien blev aktuell med valvinsten för ett par veckor sen, och idag fick jag reda på att man kan göra sökningar långt bak i tiden på folks twitterkonton. Efter att ha ägnat en halvtimme åt att läsa Donald Trumps twitter från juli och augusti 2013 håller jag det som 100 procent omöjligt att han varit på Åland. Han skriver om olika teveprogram och radioprogram han ska vara med i, han håller tal och han reser till Miami. Ingenstans antyds eller ges tidsluckor för en yachtresa i finska skärgården med kompisar.

Därtill har det framkommit i den senaste rapporteringen att Trump är ett vanedjur som helst tillbringar sin tid i sin jättevåning på Manhattan. Det här var inte svårt att ta reda på om man lade lite tid på det, och det tycker jag reportern på Ålandstidningen också kunde ha gjort.
Gjorde själv också en snabbspaning på juni men hittade inget tecken på någon snabbtripp till Åland. Alltså. Detta är ett scoop hur det än slutar. Har han verkligen varit hit är det kanon, har han inte varit hit är det... något annat; och vem som helst vet att det är lätt att ta miste på folk och folk. Reportrar, ta er samman och gör ert jobb! #alltärintecopypaste

Var USA:s blivande president Donald Trump till Åland eller inte sommaren år 2013? Jag vill veta.

Kommentarer

  1. Tror det skett en sammanblandning mellan Trump och Warren Buffet. Hört trovärdiga källor som sagt att han besökt Stallhage.
    Buffet är ingen som ingen insatt känner igen o har man sen i efterhand fått höra att nån amerikansk kändis besökt Stallhage kan det plötsligt spridits myt att det varit Trump ..

    SvaraRadera
  2. Har även Warren Buffet, född 1930, en av världens absolut rikaste män varit till bryggeriet? Och då blivit felaktigt tagen för Donald Trump?! Kan man ha läst fel namn (Warren Buffet/Donald Trump) på tackbrevet som påstås ha skickats? Vilken TROVÄRDIG källa påstår att Buffet har varit på Åland? Varken Trump eller Buffet äger en yacht, vilket fartyg låg inne i Mariehamn i juli 2013 som kunnat inhysa dessa dignitärer? Jag finner det väldigt orimligt att någon av dessa personer varit på ett anonymt besök till Åland, och att dessutom ingen observerat personerna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg