Ålands ögon och öron i Bryssel

Europa står inför en lång rad olika utmaningar när arbetet startar på allvar efter sommaruppehållet. Fast så värst mycket semester har det inte varit med Brexit-omröstning och diverse globala oroligheter att bevaka och förhålla sig till.

I dag var specialmedarbetaren Anton Nilsson och blivande praktikanten Nicolette Lindgren i stan för att informera om vad som är att vänta under vad som tycks bli en het politisk höst. Storbritanniens utträde är naturligtvis det viktigaste av allt men även Italiens bankväsende, flyktingkrisen och skakiga parlamentsval i Tyskland, Frankrike etc är svåra att begripa. Över allt hänger en ekonomi som är på bättringsvägen men inte bra.

Jag är glad över att se två unga och ambitiösa och flitiga ålänningar på plats i Bryssel. Genom att vara närvarande och delaktig i debatterna kan man göra skillnad även på europeisk nivå, något jag tidigare sett med egna ögon inom ramen för Aldepartiets arbete. Nu kan det till exempel, mot bakgrund av Brexit, uppstå en möjlighet där Åland kan få sin välförtjänta och önskvärda egna plats i EU-parlamentet. När tider är osäkra gäller det att röra sig snabbt, det finns som bekant alltid fler möjligheter än hinder.

Tack för dagens fylliga information och lycka till i höst Anton och Nicolette!

Anton Nilsson till vänster är EU-parlamentarikern Nils Torvalds högra hand i Bryssel medan Nicolette Lindgren blir praktikant på kontoret från den 1 september. Båda ser fram mot en händelserik höst i Europa.

Kommentarer

Populära inlägg