Apple plus Åland = sant?

Julen är över och snart skriver vi år 2016. Jag ser fram mot det i precis alla avseenden. Utmaningarna, människorna, arrangemangen, politiken, våren, vattnet, ljuset och mer.

Det är inget optimalt vinterväder just nu men då kan man istället passa på att läsa klart biografin över Applegrundaren Steve Jobs och historien om självstyrelsens tillkomst i form av Ålands landstings första två böcker som jag lyckats lägga beslag på i höstas.

Det finns lustigt nog många paralleller. Apple grundades ur ingenting och kunde bara med hjälp av mod och beslutsamhet utvecklas. Ålands självstyrelse tillkom ur ingenting annat än en massa små öar och en egensinnig befolkning och har sedan dess utvecklats och bildar i dag ett mönstersamhälle i nästan alla avseenden. Den utvecklingen avser jag fortsätta driva.
Ungefär så här tycker jag vi på Åland ska betrakta oss själva. Det gjorde Applegrundaren Steve Jobs och lyckades därför bygga världens i dag största företag. Bilden är lånad från Tim Berrys blogg där han för ett resonemang om prissättning vilket är intressant.

Kommentarer

Populära inlägg