Grundvärden som håller

Aldrig är vikten av grundläggande och starka värderingar lika tydliga som när det ordnas julfester. Jag har nu under rätt många år följt Strandnäs skola och dess elever och deras påhitt. För varje gång jag ser vad de åstadkommit på exempelvis julfesterna stärks jag i uppfattningen att varje ny generation faktiskt är lite bättre än den föregående. Och det är precis som det ska vara.

Gårdagens julfest var inget undantag. Först ordnades lucia, sedan blev det frivilligt ihopsnickrat kaffekalas i matsalen i väntan på niornas huvudnummer. Ingen blev besviken.

I ett spännande tankeexperiment hade årets nior (de bästa någonsin såklart!) ställt till med reunion år 2045. Här visades prov på kreativitet, glimten i ögat och inte så lite bus. Till år 2045 återstår blott tre decennier vilket kan tyckas långt men i själva verket är kort.
Här är värdeorden som skapar en stabil grund i utvecklingen.
Jag bugar och bockar och tackar Strandnäs skola som över tid så starkt präntat in värderingar som gör att elever växer och garanterar att framtiden alltid är ljusare än historien! God Jul på er alla!

En bild från luciaframträdandet i Strandnäs skola i går kväll.

Kommentarer

Populära inlägg