Tronskifte i squash-ÅM

Det är inte så enkelt att bli squashmästare på Åland nuförtiden. Tack vare de två nya ålänningarna Ulf Svensson (till vardags chefstränare vid MLK) och Jesper Nyvall (lärare vid Övernäs) steg kvaliteten rejält på Ålands enda squashbana i Vikingahallen.
Inte ens den regerande mästaren Göran Djupsund hängde med i svängarna. Han blev trea före Christoph Jourdan och jag själv som slutade på en hedervärd femteplats!

Squash är en obarmhärtig sport. Den kräver snabbhet, styrka, strategi och kondition i kopiösa mängder. Inget av de områden är högprioriterade hos mig. Ändå var det fantastiskt skoj hela eftermiddagen. Vi nötte på i nästan tre timmar innan finalmatchen var avgjord och Ulf Svensson fick den pokal som Djupsund hittills skött.

Matcherna mellan de två finalisterna var bland de bästa som någonsin spelats på åländsk mark. Det bjöds på snabbt, listigt och oerhört kraftfullt spel. Nästa turnering planeras till mars. 

Samtliga deltagare i lördagens squash-ÅM. Från vänster Christoph Jourdan, Ulf Svensson, Göran Djupsund, Jörgen Pettersson och Jesper Nyvall. (Foto: Sandra Jourdan)
Nye mästaren Ulf Svensson tillsammans med den tidigare, Göran Djupsund. (Foto: Sandra Jourdan)

Kommentarer

Populära inlägg