Heder för Nobeldagen

I dag är det dags för den stora Nobelfesten i Blå hallen i Stockholms stadshus. För jag vet inte hur mångte året i rad tycks min inbjudan ha försvunnit varför jag tvingas följa festligheterna på teve. Kanske lika bra det, Nobelmiddagar och ett lantligt ursprung är inte alltid en perfekt kombination. Etikettsmässigt klarar jag att dricka vin genom att hålla i halsen på glaset (det mesta annat är barbari) och aldrig höja glaset ovanför nästippen när man skålar. Resten är överkurs för mig.


Nobelfesten och -priset är hur som helst en fullständigt magnifik skapelse som satt Sverige på en världskarta och gjort att folk över precis hela klotet kopplar samman vetenskap och bildning med – Sverige. Det är fantastiskt skickligt gjort och borde vara bra även för Åland där vi ju faktiskt har världens bästa grundskolor, just nu. Nobel har jag touchat tidigare i denna blogg. Här föreslog jag i spåren efter fotbolls-VM att FIFA borde bli fredspristagare. Ingen lyssnade. Här gjorde jag tidigare en ganska oklar koppling mellan den åländska vrakchampagnen och Nobelfesten.


Ha en fin dag och ses på Nobelfesten. Nästa år.

Nej, det är ingen mänsklig rättighet att delta i Nobelfesten i Stockholm. Det krävs mycket jobb innan man kan säta sig till bords. Såvitt du inte råkar vara av kunglig börd, typ, då är det enklare.

Kommentarer

Populära inlägg