Mycket mer än byråkrati

Vilken dag! Produktivt i utskottet. Spännande möten. Konkreta beslut. Och en otrolig inledning på det hela med luciafirande i lagtingets stora plenisal där kansliavdelningen vid Ålands landskapsregering gjorde ingen besviken. Tvärtom. De levererade.

Med rätt ton och takt, humor, kritik, innehåll och yta gjorde avdelningen (ingen nämnd och därför heller ingen glömd) exakt vad varje människa borde göra varje dag. Någon annan lite gladare. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den intellektuella höjden och den starka integriteten bland de anställda gör att landskapsregeringen och lagtinget trots knappa resurser lyckas sköta en autonomi som i det mesta motsvarar vad varje ”riktigt” land hanterar. Och till råga på det tänjer sig dessutom personalen till att förvandla sig till underhållare och stämningshöjare. Nivån på det jag såg i morse var outstanding.

Då det i övrigt är omöjligt att beskriva fester som denna stannar jag där. Vill bara att ni ska veta att landskapet till alla de delar jag känner till vilar i trygga händer. Ha en fin lucia!

Till exempel så här såg det ut i morse i lagtingshuset. Men före det bjöds det på träffsäker satir, avklädda avslöjanden och sanningen bakom de låsta dörrarna. Världsklass!

Kommentarer

Populära inlägg