Låtar för en snöig dag

There is no such thing as the smell of a budget in the morning, som vi säger i lagtingshuset i dessa dagar. Det pratas siffror morgon, middag och kväll och själv tror jag att jag drömmer om dem på nätterna. Temat är alltid detsamma. Man har åtta liter vatten som ska fylla en tio liters hink. Så enkelt kan man beskriva det dilemma som landskapet Åland står inför i dag.

Och alltmedan siffrorna rusade runt i skallen i natten snöade det på utsidan. Och snöade. Men sådana förtretligheter får aldrig hejda utvecklingen. Eftersom det fortfarande finns lite Finströmstakter kvar i mig tog jag risken och promenerade in till jobbet genom snötäckta gator och torg denna morgon. Det var inte riskfritt. Mängden snö som i dag finns på tallarna är inte att leka med. Har aldrig sett så många knäckta grenar som i år. Och det var före nattens senaste oväder. Hoppas verkligen ingenting allvarligt inträffar när tyngden från snön får stammar att brista.

Egentligen var det inte heller det jag tänkte ta upp utan vikten av att komma inspirerad på jobb. Och då är dagens smartphones i en klass för sig själv. Travade alltså genom snöstormen och alla faror till tonerna av följande i dag:

Gå genom stormen till musik

Take A Chance On Me, sjöng Abba och lite retro får man väl ändå vara i denna yttersta av tider.

Bob Dylan är såklart kungen över alla här. Och Blowin’ In The Wind håller veckans alla dagar.

Bonnie Tylers stora hit var Holding Out For A Hero, vilket är vad som krävs för att klara strapatser i det dagliga.

London Calling. Håller alltid. I synnerhet en dag som denna när jag egentligen borde varit i England och inte här. The Clash är också kungar. 

The Final Countdown, Europe. Say no more.

Lite tråkig kanske men ändå ett välkommet avbrott i allt skrammel. Il Divo kan åtminstone sjunga.

En favoritlåt med Johnny Cash. Lär er denna text och ni kan säga att engelskan är också ert språk!

Och sedan var jag framme och arbetet kunde fortsätta!

Kommentarer

Populära inlägg