Hellre för högt än för tyst

I dag är det 90 dagar kvar till höstens lagtingsval. Jag är redo att fortsätta jobba för att göra Åland mer tydligt och välkomnande för besökare. Inspirerad av den gångna helgen och det som komma ska skrev jag en insändare till dagens tidningar. Det är nämligen viktigt att lära sig av sådant som är lyckat och sedan förbättra det ännu mer!

Wow, nu är det drag på Åland!
Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare. Just nu handlar det om två intensiva veckor på ett år, det borde naturligtvis vara många fler!

Det händer något i varje hörn och Åland lever mer än någonsin. Det som händer nu är fantastiskt och inspirerande på så många vis. Till sjöss kryllar det av båtar och på gatorna i staden myllrar folk till sen kväll. Det ljuder och har sig och är liv i varje knut.

Höjdpunkten i vår besöksindustri är resultatet av att entreprenörer och företagare och arrangörer sagt ja istället för nej och att samhället tänjt sig gör att göra evenemang möjligt. Alla måste hjälpa till och alla är betydelsefulla för att helheten ska bli lyckad; försäljare, hantverkare, piloter, kaptener, artister, pizzaätare, dansare och alla andra.

Denna arbetsglädje borde vi ta med oss i det fortsatta arbetet för att höra Åland attraktivt istället för att hötta med näven åt ljud som inte passar in. En stad som Mariehamn ska vara lite stökig då våra gäster hälsar på. När sommaren är över blir det tyst igen och DET är en betydligt större utmaning än en irriterande helikopter som ser till att folk får se vår stad från ovan.

Njut av sommaren, ät en glass och gläds åt glada besökare.

För sist och slutligen är det ju precis som Churchill sammanfattade det hela: Pessimisten ser problem i varje möjlighet medan optimisten ser möjlighet i varje problem.

Jörgen Pettersson
Lagtingsledamot (C) och optimist


Mariehamn och Åland lever just nu som aldrig förr. Det låter och myllrar och skrattas och lever. Så borde det vara ännu mer än bara två veckor per år och det vill jag fortsätta arbeta för.

Kommentarer

Populära inlägg