Frukost med Mats Löfström

Mannen som sitter mitt emot mig och äter frukost på bilderna nertill kan mycket väl vara Ålands nästa riksdagsledamot. Mats Löfström är vad Åland behöver i en tid när personliga kontakter blir viktigare än någonsin och entusiasm över uppdraget kan vara skillnaden mellan framgång och stillastående.

Mats jobbar i dag som assistent för EU-parlamentariker Nils Torvalds i Bryssel och har under sina år i EU:s huvudstad byggt ett kontaktnät som få andra. Jag är inte förvånad. Mats är lätt att begripa, inbjudande att prata med och vaken i skallen. Precis sådana egenskaper som Ålands representant i Finlands riksdag behöver. Han pratar finska och mycket mer och har det nödvändiga intellektet för att hantera den teoretiska såväl som den praktiska juridiken som politiken ofta handlar om.

Riksdagen har de närmaste åren tungt inflytande i åländska frågor. Naturligtvis i den dagliga skötseln av landskapets affärer men desto mer när det gäller den tredje revisionen av självstyrelselagen som just nu är på gång.  

Mats Löfström är min kandidat i det kommande riksdagsvalet. Han representerar framtiden för Åland och ålänningarna och han har varit med tillräckligt länge för att begripa historien. Mats Löfström har också visat sig besitta förmågan att skapa förutsättningar för hela Åland. Hans track-record är tydligt inom sjöfarten, miljön och den samhälleliga ekonomin där hans insikter är djupa och respekterade av både näringsliv och förvaltning.

Några länkar som kan vara till nytta:

Nina Fellman har i Nya Åland fattat galoppen.
En kväll kom Mats till Wiklöf Holding Arena och berättade om det senaste i EU.
Sedan tog han hand om ett gäng ålänningar på besök i Bryssel.
Tjänstemannaklippan!
Sjöfartsfrågorna är alltid aktuella.

Här kan ni följa Mats på Twitter.
Annars är ju Facebook också ett alternativ. Gå gärna in och gilla sidan. Ju fler vi blir, desto skojigare är det!


Tre skäl att rösta på Mats Löfström (till vänster)? För det första känner han massor av beslutsfattare i Helsingfors.
För det andra besitter han energi i mycket imponerande omfattning. Han arbetar hårt och mycket och gärna.
För det tredje har hans arbete i EU-parlamentet gjort att han inte bara vet vilka knappar man ska trycka på. Han vet också var de finns och vem som bestämmer över dem.
Mats Löfström känner i stort sett alla av betydelse för hur det nordiska samhället är uppbyggt. På bilden är det Sveriges biståndsminister Isabella Lövin som hälsade på häromdagen.
Mats Löfström är i sin tjänst i Bryssel en dörröppnare av rang. Därför är det inte så konstigt att Viking Lines vd Jan Hanses och Rederierna i Finlands vd Olof Widén står i ständig kontakt med Löfström. Längst till höger Löfströms nuvarande arbetsgivare, EU-parlamentarikern Nils Torvalds.

Kommentarer

  1. Helt OT, men knappade in din webbadress och råkade missa bokstaven "b"... sidor med mer högflygande budskap uppenbarade sig
    http://jp-ax.logspot.com/

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg