Bra jobbat mat-Åland!

Framgång föder framgång och betydelsen av att de åländska restaurangerna Nautical och Smakbyn båda finns med i den senaste upplagan av White Guide kan inte nog hyllas. Här samlas Nordens 250 främsta restauranger och det är samma sak som världsklass i dagens läge. Här ryms även Färöarnas stolthet KOKS som jag tidigare berättat om. En plats på White List är mycket mer än bara en kvalitetsstämpel. Det är ett skäl att besöka Åland och äta gott vilket hela samhället vinner på. Vi får inte bara PISA-turism utan även finsmakarbesökare!

Maten är en av Ålands allra främsta naturresurser. Härodlat är hemligheten och närodlat är framtiden. Att två av våra restauranger uppmärksammas är en inspiration för alla andra och för hela Åland. Världsklass föder världsklass. I det här sammanhanget är det omöjligt att inte nämna surmjölken och Kökars stolthet Birka Skärgårdsbröd, båda små och viktiga kuggar i det stora maskineriet.

Min egen erfarenhet av Nautical är att maten alltid håller högsta klass och att omgivningen med utsikten över Pommern är formidabel. Här åt jag en gång en oförglömlig middag med Maud Olofsson, till exempel.

Smakbyn med kändiskrögaren Michael Björklund har jag också besökt någon gång och aldrig blivit besviken. Tvärtom. Julbordet åt jag senaste helg och särskilt dess dessertavdelningen får mig fortfarande att glömma vad jag gör och få nåt fånigt och drömmande i blicken.

Det åländska varumärket skapar vi med gemensamma ansträngningar. Åland är en liten del av en stor värld och därför är det extra viktigt att glädjas tillsammans, jobba gemensamt och ständigt blicka framåt.

PS Är ju själv lite fuskare i köket också!

Här vid Nauticals rustika bord har ljudit många skratt i gott sällskap och med fantastiska matkreationer. Här är besluten lätta att fatta och visionerna blir begripliga när man kan blicka ut över klenoder som Pommern.
Fantastiskt bra jobbat killar på Nautical. Grattis till att finnas bland hela Nordens allra främsta restauranger! Från vänster Adrian Bäckman, Johan Gröndahl och Peter Sundblom. Läs mer om personalen på Nautical på den här länken.
Nya framgångar för den hårt jobbande Michael Björklund! Hatten av för allt du gör för varumärket Åland.
Den här skylten möter numera besökarna som rullar av färjorna i Mariehamn. Det är också bra jobbat för hela Åland!

Kommentarer

  1. Härlig blogg! Tack för att någon ser möjlighetern. Åland behöver företagare som Nautical och Smakbyn och mindre av alla dysterkvistar. Livet går ju liksom alltid vidare och möjligheterna skapar man själv.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg