Mordbrännarboken är klar!

Boken om Sveriges genom tiderna kanske värsta mordbrännare är klar och finns att köpa inom kort. Den första februari ska den finnas ute i handlarna över hela Sverige. Redan i kväll kan ni köpa ett eget ex, om ni är snabba! Dessutom kommer den som ljudbok inom kort.

”Gryningspyromanen” är en verklig historia om en riktig människa som aldrig hittade sin plats i samhället. I dag sitter Ulf Borgström, som han heter, i fängelse. Men han kommer ut sommaren 2016 om han sköter sig. Då är den stora frågan som engagerar så gott som hela södra Sverige – ska det fortsätta brinna?

Svaret är troligen ja, enligt de experter vi intervjuat. Ulf Borgström är fälld för två försök till mordbrand och ett fall av grov mordbrand. Men han är misstänkt för långt över etthundra bränder vilket vi visar i boken. Jag har tillsammans med halvålänningen och brandingenjören David Widlund försökt begripa och förklara hur en från början fullt normal unge utvecklas till en hatisk och hämndlysten förstörare, en tid kallad statsterrorist, i stort sett utan skrupler.

I Gryningspyromanens spår brann kyrkor, nationalklenoder som Nils Holgerssongården, Anders Zorns gammelgård i Dalarna, Emil i Lönnebergas snickeboa, villor, lager, affärer och mycket annat. I vår bok visar vi att egentligen ingenting brann av en slump. Det fanns alltid något skäl, ofta som en del i ett för utomstående närmast obegripligt handlingsmönster.

Jakten på Gryningspyromanen hör till den svenska kriminalhistoriens största mysterier – och misslyckanden. För de facto ”visste alla” vem han var men kunde inget bevisa som höll i rätten. Det är i sig häpnadsväckande.

Vår bok ska, hoppas vi, väcka uppmärksamhet och göra det möjligt att sätt stopp på fortsatta mordbränder. Hittills har dagspressen i Skåne visat intresse för vårt arbete. I fredags sände P4 en intervju med David. Och på måndag cirka 08.15 (åländsk tid) blir det ett reportage där både David och undertecknad deltar i TV4:s Nyhetsmorgon – live. Missa inte det!

Har för övrigt redan nu fått hem de första tryckta exemplaren av boken, med hård pärm. De är till salu för 23 euro per styck. Intresserad? Hör av dig så ordnar vi affären! Tel: +358 457 3135 640 (min mobil).

FÖRE
Ett tag i höstas låg det papper, domstolsdokument, utlåtanden och Hin Håle och hans närmaste vänner utspridda över hela kontorsgolvet.

EFTER
Men nu, hopplala, är det hela en färdig bok som vi hoppas ska kasta ljus över ett av Sveriges hittills största kriminalhistoriska mysterier – och misslyckanden.Kommentarer

Populära inlägg