Detta får du om du väljer mig

Det är dags för val. På söndag den 20 oktober går hela Åland till båsen för att bestämma vilka människor som ska leda Åland de kommande fyra åren. Jag har två mandatperioder i ryggen och jag står till förfogande för en tredje, starkare än någonsin och fylld av tillförsikt, Åland är en liten plats med höga ambitioner och det är precis som det ska vara!

Vad vill jag jobba för framöver? Framför allt vill jag erbjuda ett inspirerande ledarskap baserat på övertygelsen att allt är möjligt. Jag vill stärka hela Åland och jag vill att vi ska bli större och jag vill att vårt 100-årsjubileum ska bli en fest som aldrig glöms, vare sig här hemma eller utomlands.

Mer konkret tycker jag så här, läs gärna länkarna som rubrikerna leder till:

Allt som handlar om sjöfart är bra för Åland. Rederierna skapar tusentals arbetstillfällen och tack vare internationella framgångar har lokala underleverantörer gott om jobb. Framtidsutsikterna ser goda ut och spetskompetensen är hög.


Jag vill jobba för en starkare sjöfartsutbildning inom ramen för Alandica Shipping Academy och allt annat som innefattar sjöfarten!

En tunnel till Föglö ska byggas. Detta skulle göra Åland större och skärgården mer levande.

Det ska bli mer svenska i Finland. I höstas slog jag larm om den finska dikten i mitt åländska pass. Den kampen fortsätter jag driva.

Jag vill att vi skapar bättre förutsättningar för det åländska näringslivet vilket bland annat innefattar mindre kontroller och bättre infrastruktur för till exempel företagarna på Vårdö.

En bättre story om hela Åland lockar hit mer folk. I en hård konkurrens gäller att vässa våra argument, varje dag. Vi har massor att berätta men vi måste göra det ännu tydligare för att stärka turismen.

I vår strävan mot hållbarhet är jakt direkt avgörande. I dag är det ett dilemma att skogarna är tömda på skogsfågel. Jag vill att sätter stopp för mårdhunden.

Ett nytt sätt att tackla beroendesjukdomar och missbruk vilket i dag är ett samhällsproblem som förstör familjer och hejdar tillväxt.

Till sist. Tillsammans med kollegan och medkandidaten Carina Eriksson har jag gjort podden ”Mellan land och hav”. I dag pratade vi om visioner och skapade vårt eget ”Tillbaka till framtiden”. Lyssna gärna, du hittar oss här!

Ha en fin helg och se till att rösta!


Vill du att Åland ska bli starkare, större och synas mer. Då är kandidat nummer 188 redo att jobba för dig!

Kommentarer

Populära inlägg