Ordattack mot Trump

I en befriande och uppfriskande och sällsynt rakt på sak-ledare i söndagens Los Angeles Times säger redaktionen det i vart fall jag tänker. Donald Trump är en olycka för hela den civilisation som världen utgör.

Läs hela texten här och betänk några av formuleringarna som är vägda på våg; det är trots allt en amerikansk president och den fria världens ledare man kritiserar.

Rubriken lyder ”Vår oärlige president” och sedan blir det bara värre.

”Det var ingen hemlighet under presidentkampanjen att Donald Trump var en narcissist och demagog som använde fruktan och oärlighet för att locka fram de värsta sidorna hos amerikanska väljare. The Times kallade honom oförberedd och opassande för jobbet han sökte och slog fast att det vore katastrofalt om han blev vald.”

Så börjar den magnifika ledartexten och fortsätter:

”Trots det, ingenting kunde förberett oss på magnituden i denna tågkrasch.”

Hatar att uttrycka det men vi såg alla det komma och själv slog jag efter två dagar fast att detta är oroväckande och bedrövligt. Dessutom börjar jag alltmer tvivla på att han någonsin varit på Åland vilket Ålandstidningen hävdar; och det är nog lika bra det.

President Donald Trump bär alla prägel av det gamla talesättet att när man inte tror det kan bli värre, så blir det det.

Kommentarer

Populära inlägg