En dag för världens djur

”Go wild for life”. Det är mottot för i dag då hela världen uppmärksammar World Environment Day genom att sätta fokus på illegal jakt i företrädesvis Afrika. På den här hemsidan kan man läsa några av de makabra berättelser om hur människan gör vad som helst för den egna vinningens skull. Men man kan också läsa om folk som är med och stöder projektet i ord och pengar, som till exempel fotbollsstjärnan Neymar.

Dagens värld snurrar snabbare än någonsin. Inte bokstavligen men informationsmässigt. Det som händer i Afrika stannar inte längre i djungeln. Nyheterna färdas blixtsnabbt och hur illa det än var att lejonet Cecil sköts till döds av en skrupelfri tandläkare från USA gjorde den händelsen att en hel värld fick upp ögonen för vad som pågår där ute. 

Ställer man detta i förhållande till den jakt som exempelvis bedrivs på Åland är vi ingenting annat än föredomen när det gäller hållbarhet och etik. Vår sjöfågeljakt är kulturellt och historiskt förankrad sedan sekler tillbaka och vår rådjursjakt är möjligen nyare men sköts med stor moralisk höjd.

År 2014 handlade förresten World Environment Day om vikten av att ta hand om världshaven

Med den här planschen/informationen sprids årets tema; att sätta stopp för illegal jakt och ta hand om de arter som finns kvar och gör jorden mer levande.
Några av de logotyper som används för att göra världen bättre. 

Kommentarer

Populära inlägg