Hundskit och visioner

Mariehamns stadshus, kl 22.45 i går kväll. Vi pratar alldeles bokstavligen hundskit och lyssnar till det ena anförandet konstigare än det andra. Det har på det hela taget varit en annorlunda kväll i stadshuset. Lite tillyxat gick det till så här:
  • Utvecklingen av Svinö holme splittrade stadsfullmäktige och går tillbaka till stadsstyrelsen för mer beredning. Jag tycker Svinö vore en fantastisk plats för framtidens Åland, särskilt när transportsystem som till exempel Hyperloop blir verklighet. Då kan man på riktigt bo på Åland och jobba i Stockholm. Svinö skulle bli en otrolig plats för bostäder med vidunderlig utsikt. Denna diskussion tog drygt två timmar.
  • Sedan blev det dags för visionen för Mariehamns stad där åsikterna snurrade kring precis vad som helst. Det slutade med en återremiss och plötsligt är staden utan vision och det skulle bli värre än så.
  • Till följd av debaclet med dessa visioner utgick följande punkt som handlade om stadens mål. En timme tog det att göra staden fri från såväl mål som visioner. Ska man tipsa stadsstyrelsen om något är det att föra en djupare dialog med de olika grupperna i det fortsatta arbetet. Det väntar budgetdebatt om två veckor och då vore det viktigt att grunderna (målen och visionen) är någorlunda klara.
  • Så där höll det på från 19.00 till klockan 23.14 då vi tog farväl efter en… annorlunda kväll.
Hur det gick med hundskiten? Jodå, det blev återremiss även på det (trots min protest). Jag tycker förvaltningar och tjänstemän och nämnder har viktigare saker än hundskit att hantera.
När debatten kring visioner och mål blev alldeles för rörig gick Roger Nordlund (C) upp i talarstolen och spred lugn och stabilitet. det hela slutade med att stadsstyrelsen får göra om jobbet.

Kommentarer

Populära inlägg