Ny tidning om sjöfart

I dagarna når en helrenoverad Ålands Sjöfart samtliga hushåll och företag på Åland. Det är en tidning om vår sysselsättningsmässigt allra viktigaste bransch; shippingen.

Tack vare sjöfarten är Åland ett landskap som framgångsrikt funnit sin plats inte bara lokalt utan överallt. Åländska rederier och dess avknoppningar och underleverantörer är i dag ute och vinner affärer över hela världen. Om detta ska Ålands Sjöfart berätta. Och gärna inspirera andra. Dagens värld är mycket större än bara Åland. Möjligheterna finns överallt.
(Det upptäckte jag för övrigt i en mycket mindre skala häromåret i samband med historien om den svenske Gryningspyromanen som snart är en fri man igen!)
Ålands Sjöfarts första nummer är hela fyrtio sidor tjockt och smockat av berättelser. Vi möter till exempel Andreas Skogberg som borrar olja i Kaspiska Havet och trivs med långpendlingen från Mariehamn. Sjökaptenen Arvo Kovanen bor i Godby och jobbar på isbrytaren Otso och trivs med tillvaron. Link Star och befälhavaren Leif Sviberg kan norska kusten bättre än de flesta och Stig Forsman på Norragatan i stan fick ta ansvar när jättefärjan Silja Europas roder kraschade. Den åländska sjöfarten är fylld av dramatik, vardagshjältar, mod och lite tur. Om allt detta ska vi berätta. Och just det, vi har såklart en äkta hajattack i spalterna också!
Så här ser förstasidan ut!

Trevlig läsning och låt mig gärna veta vad vi kunde gjort bättre och annorlunda.
En trio som med förväntan ser fram mot reaktionerna på den nya Ålands Sjöfart som distribueras över hela Åland denna vecka.


Kommentarer

Populära inlägg