Nu börjar vänliga veckan

Äntligen! En vecka av vänligheter väntar. Den kommer nog rätt bra med tanke på förra veckans slag mot Chipsfabriken i Haraldsby och vindkraftsutbyggnaden. Å andra sidan avslutades veckan bra med ett coolt seminarium tillsammans med de maskinister som alldeles bokstavligen sett till att världen gått framåt. Jag skrev några rader om det på Ålandsbloggen i Sjöfartstidningen och på Ålands egen shippingsajt, Åländsk Sjöfart.

Vänliga veckan är en cool skapelse från allra första början. Man började fira den efter att en trafikräknare i Stockholm år 1946 gjort följande spaning: av dem som passerade honom såg han tolv leende människor, femton som i vart fall verkade nöjda och åttatusenfemhundrasextionio (8.569) som tycktes på väg på begravning. Så kan man ju inte ha det menade publicisten och Läkarmissionens grundare Harry Lindquist och startade vänliga veckan som sedan dess med några avbrott firats i februari. Just i år var jag omedveten om detta och utlyste den redan i januari, förlåt, ska inte göra om det!

Var ska vi då hålla fokus för man kan ju inte vara vänlig precis hela tiden. Risken är ju att man blir harmlös. Det har arrangörerna tänkt på och föreslår att vi alla visar extra vänlighet i trafiken, på arbetsplatsen och i familjen. Samt, och kanske viktigast – på nätet. Skriv inget där om någon som du inte vill att någon ska skriva om dig. Troll gör aldrig någon glad.

Ha i övrigt en fin arbetsvecka! #vänligaveckan #världensbästavardag
Gör inget mot någon annan som du inte vill att de ska göra mot dig. Svårare än så är det aldrig att vara vänlig.

Kommentarer

Populära inlägg