Mat, volley och födelsedag

Helgens mest bestående minne är en fenomenal volleybollmatch från i lördags då JIK-herrarna vann en rysarmatch med 3-2 efter 15-13 i femte set och aldrig mer än två bollars skillnad i de fyra tidigare seten. Tror jag aldrig sett en jämnare match och då har jag ändå sett många.

Mindre jämnt blev det för JIK-damerna som på söndagen inte mäktade med Sollentunas unga och hungriga lag. Det blev klara 0-3 i baken.

Det bjöds också på mat från jordens alla håll när Medis ordnade Restaurangdag i sina lokaler i stan. Jag har aldrig varit tidigare och blev överväldigad av utbudet, glädjen och trängseln. Att ålänningarna så tydligt tar till sig nya seder och traditioner har många bottnar. Man får med egna ögon se att folk som flyttar hit faktiskt är precis som alla andra. De skrattar, äter, umgås och trivs. Den ängslighet som ibland andas i debatten var långt, långt borta.

Mat och dryck från Syrien, Australien, Bosnien och Japan och säkert något till slank ner. Det var fem stjärnor på allt med ytterligare ett plus i kanten för Ginger Alen från Australien.

I dag är det för övrigt exakt fyrtio år sedan Åländsk Center bildades och stöpte om det åländska politiska landskapet. Det blev slut på friåkandet och själviskheten och tack vare det råder i dag ett mer stabilt politiskt system på Åland. Läs mer här.

Trångt och gemytligt var det på Medis när det dukades upp mat från hela världen. 
Många passade på att försöka ta bilder. Hoppas de lyckades bättre än jag.Kommentarer

Populära inlägg