Hjältar ska lyftas fram

I det stora hela handlar allt liv om att hjälpa till där man kan. Om man på allvar varje kväll kan säga att i dag, då har jag hjälpt någon i knipa eller förmått någon växa – då har det varit en bra dag.

Fast det är såklart lättare sagt än gjort och då är det tröstande att se vardagens riktiga hjältar, de där som finns där och utgör skillnaden mellan liv och inte liv.

En sådan är frivillige sjöräddaren Jens Mattsson från Finström och verksam vid Saltviksstationen. Han är sedan i måndags med och hjälper människor som kommit över Medelhavet i livsfarliga båtar i flykt från krig och död. Hans egen berättelse och bilder efter ett intensivt första dygn hittar du på Ålands Sjöfarts hemsida. På mindre än trettio timmar har Jens Mattsson varit med och aktivt räddat över sextio nödställda!

Jag har tidigare lyft den åländske kändiskaptenen Robert Bamberg som även han, en vanlig dag på jobbet, utgjorde verklig skillnad för skeppsbrutna.

Nu kan inte alla ägna sig åt att rädda liv till havs men den gemensamma nämnaren för dessa båda vardagshjältar är en vilja att hjälpa till och den borde vi bära med oss varenda dag.

Jens Mattsson i en miljö han känner som sin egen ficka. Bilden lånade jag från hans Facebooksida.

Kommentarer

Populära inlägg