Här drillas idrottsledare

Det kryllade av folk och bilar i Vikingahallen i lördags. Ett tag tänkte vi att de var på plats för att följa det andra åländska mästerskapet i squash :-) men vi fick rätt snabbt tänka igen. Det handlade om fotoboll och under ledning av Ålands fotbollförbund fanns säkert fyrtio frivilliga fotbollstränare på plats för att under sakkunnig ledning av bland andra Johan Carlsson och Alexander Semenov lära sig mer om hur man tränar ungdomar i att bli bättre på fotbollsplan. Det stannar inte där. Ledarskap sträcker sig långt utanför matchögonblicket, det följer med för resten av livet.

Jag finner det mycket imponerande och hoppingivande att så många sätter av så mycket tid (förutom åtta timmar på lördagen fortsatte de med samma program hela söndagen!) för att kunna leda andra ungdomar. Det är idrottsrörelse på riktigt och finare än så blir det sällan.

Idrott är ofta en förebild, tag till exempel den värdegrund som styr i idrottens värld. Och här ska vi inte glömma kulturen som är precis lika viktig.

Ålands Idrott som jag skrev en bok om för några år sedan lyfter dessa ledare som skillnaden mellan stor framgång och mindre stor framgång. Idrottsrörelsen gör skillnad och den åländska fotbollen går av allt att döma en ljus framtid till mötes. Bra jobbat alla!
Tog en paparazzibild från cafeterian i Vikingahallen för att visa mångfalden i idrottsrörelsen som samlats i konferensrummet. 
Det vimlade av bilar både på lördagen och söndagen utanför Vikingahallen. Det är så man skapar innehåll i vilket samhälle som helst.

Kommentarer

Populära inlägg