På Åland är alla viktiga

I går kväll, i ett blåsigt och råkallt Mariehamn, spelades en av årets viktigaste fotbollsmatcher. Mot ligaspelarna i IFK Mariehamn ställdes amatörerna från DUV Åland. Matchen spelas varje höst och hittills har alltid amatörernas vilja vunnit över proffsens skicklighet. Så blev det också i går.

DUV mönstrade ett lag som förvandlade kvickfotade IFK:are till rundningsmärken. DUV uppvisade kyla när de grönvita vacklade. IFK hade i och för sig ledningen efter första halvlek men DUV utjämnade i den andra och när det kom till straffsparkar var det spel mot ett mål. Slutresultatet blev 26-19 och hela referatet från matchen kan man läsa här. En av de stora matchvinnarna var för övrigt DUV-kaptenen Jan ”Keegan” Mattsson.

Denna match säger mycket om det Åland vi byggt. Det finns inga svaga och inga starka människor. I vardagen behövs vi alla. Måttstocken på varje samhälles framgång är förmågan att se varandra. Den besitter vi på Åland tack vare vår närhet. #världensbästavardag
En iskall septemberkväll går så här många till Wiklöf Holding Arena för att se på fotboll. Det är att på riktigt bry sig om vad händer i samhället.
Efter matchen tackade alla spelare publiken.

Kommentarer

Populära inlägg