Dags skrota allianserna

Valet är över och spelplanen ny. Värderingsmässigt tveksamma Sverigedemokraterna borde, enligt mitt enkla förmenande, fortsättningsvis hållas offside vilket rör till ekvationen men också gör den tydligare. Åtminstone från den bekväma platsen vid sidan av själva matchen.

Det så kallade rödgröna blocket är knappast tillräckligt starkt för att hålla Alliansen i opposition varför det är dags för helt nya konstellationer. Politik är sist och slutligen en fråga om att styra samhället. Inte vakta på det egna partiet.

Därför är den antagligen klokaste strategin att skicka ut såväl Moderaterna som Vänsterpartiet i tangentens riktning och förpassa dem i opposition tillsammans med SD. Detta skulle ge S, MP, KD, C och L en hygglig majoritet och en stark regering.

Om det är att svika sina kompisar i Alliansen? Ja. Om det är att göra det röda blocket mindre rött? Ja. Det är så förhandlingar går till. Några vinner och andra gör det inte. På vänsterflanken skulle V få stryka på foten och på högerdito skulle M tvingas ta konsekvenserna av ett dåligt val. Två block skulle spricka men nya skulle skapas. För inblandade människor blir detta svårt. Men det handlar om att leda Sverige efter bästa förmåga, inte förbli kompisar med alla.

#lättattsittapåläktarenochtyckaenmassa

För övrigt är jag häpen över att Sverige som är ett fantastiskt land på oerhört många sätt sköter allmänna val så klantigt


Det är dags att skrota gamla strukturer och bygga nya. En regering med S, MP, KD, C och L skulle ge 189 platser av 349 eller 54 procent.

Kommentarer

Populära inlägg