Våra härliga vardagar

Min vardag är inte din och din vardag är inte min. Våra vardagar är våra egna. Tack och lov. I vardagen händer livet och där är vi alla olika. Där föds vi, där dör vi och där lever vi i vår egen takt.

Den allra bästa vardagen finns där vi bor. På Åland har vi nära till allt. Vi är trygga i vår vardag. Vår sjukvård tar hand om oss när något går snett. Vår mat är frisk och fri från antibiotika – det är det tyvärr inte många som kan säga. Våra skolor är av mycket hög standard och omsorgen för både barn och äldre mycket god. Det är viktiga delar i vardagspusslet.

Våra vägar är trygga, våra bibliotek välsorterade och färjorna går till och från Åland alla dagar. Vi har framtidstro och vi är nyfikna på hur vardagen ska se ut i morgon. Ska man byta jobb, träffa nya vänner, läsa den där boken man dragit sig för att börja med eller rentav laga nån slags mat man aldrig testat förut. Sådant kan man planera när vardagen fungerar. Den som aldrig behöver frukta för sitt liv eller hur maten ska komma på bordet har självklart också en vardag, men en annan än den som är vanligast på Åland.

Begreppet vardag är brett. I dag lämnar jag min egen vardag för en annan. Jag är ordförande för öspelen eller NatWest Island Games och då blir min vardag internationell och intensiv och säkert också utmanande. Sådan är vardagen för många ålänningar. De pratar engelska och tyska och franska och gör affärer över hela världen. Andra trivs med ett lugnare liv vilket är precis lika vackert. När det gäller vardagar handlar det om att, för att tänka som Picasso, sopa bort dammet och se skönheten. Var dag är en gåva och ska hanteras som en sådan.

Från min vardag till din vardag. Ta hand om den. Inom Centern har vi redan skapat världens bästa vardag, precis här på Åland. Vårt mål är att alla ska kunna ha en så bra vardag som någonsin är möjligt och ur den ta avstamp för att nå dit man själv vill komma.

#valseger2015 #världensbästavardag #helaåland #jämställdhet #trygghet 
Helst ska ju varje dag både börja och sluta så här. Birgitta, Cia, Annika och Maria visar vägen!
Så här är det inte ovanligt att vardagen kan te sig en åländsk sommardag.
För foto-Therese är vardagen att fotografera folk i sin studio. För oss andra var det ett stort äventyr. Jonas, Henrik, Milla och jag själv gjorde vårt yttersta för att se representativa ut.
Vardagsmat är rubriken på denna genuint charmiga bild. Här syns förväntningarna, spänningen, ovissheten och lugnet. Precis det som varje vardag borde innehålla.

Kommentarer

Populära inlägg