De kan ha bromsat Övernäs

Här firade lärarkåren sin välförtjänta kvalitetscertifiering år 2010. Före och efter har de dessutom kämpat för att fin skola renoverad. Det projektet snabbades inte precis upp av stadsfullmäktige. Tyvärr. (Bilden är lånad från Ålandstidningen)

Förra veckan hanterade Mariehamns stadsfullmäktige bland annat frågan om en utbyggnad/renovering av Övernäs skola. Här kan man läsa mer om det. Jag lade alltså fram ett förslag som röstades ner med 14-12 och en nerlagd röst. Detta fick ”Anonym” att ställa följande fråga här på bloggen:
Tack för att du/ni stod fast vid tidigare beslut och tack för ett tydligt besked i debatten. Är dock ännu nyfiken på vilka som röstade emot. Inom lärarkåren vet vi att sossarna vill förhala projektet men vi trodde alla övriga var för. Är det inte så numera, var det bara spel tidigare?
Nu har jag fått svaret från stadskansliet. För att sätta dit ”klämmen” och sätta press på stadsstyrelsen att starta projektet röstade Sune Alén, Bjarne Blomster, Henrik Boström, Peter Enberg, Stig Grönlund, Anders Holmberg, Böge Holmberg, Lennart Isaksson, Roger Jansson, Robert Liewendahl, Jörgen Pettersson och Tage Silander. Tack till alla för det!
De som var emot och fick flest röster var Pia Aarnio, Stig Andersson, Kaveh Bahar, Christian Beijar, Tom Forsbom, Igge Holmberg, Axel Jonsson, Oleg Kasianov, Rauli Lehtinen, Henrik Löthman, Christian Nordas, Barbro Sundback, Linda Söderström och Ulf-Peter Westmark.

Johan Ehn, till vardags utbildningsminister, kunde inte bestämma sig och avstod från att rösta vilket kan tyckas lite konstigt. I en sådan ministers uppdrag kunde man tycka att skolbyggen borde vara rätt högt prioriterade.

Jaja, ibland förlorar man och ibland vinner man och det är inte svårare än så. Jag hoppas fortfarande för lärares och elevers skull att skolbygget kommer igång så fort som möjligt.

Trevlig helg.

Kommentarer

Populära inlägg