Läderkläder och röda shorts

Inte många dagar kvar nu av årets NatWest Island Games. I dag blev det tennis i en stekhet gryta med prestationer alldeles tydligt utanför de vanliga. Sedan skytte där deltagarna inte låter sig nöja med shorts och t-skjortor. De tar på sig läderstället! Sedan mottagning vid guvernörens residens i Hamilton tillsammans med politiska hedersgäster och avslutningsvis Jerseys presentation av sina spel för 2015. Låter antagligen ganska trist men var sist och slutligen en mycket minnesvärd dag! Jag är glad över det stora politiska intresse som finns för öspelen ute på öarna. Många ledare är på plats under hela veckan för att inte bara se på sport utan också lära av varandra hur öar med likartade utmaningar hanterat dem. Dem adresserade jag tidigare i veckan.

Dagarna har rusat, sporterna har avlöst varandra och prestationerna i många fall överträffat de allra vildaste drömmarna. Jag minns Öselkillen som på egen hand, utan tränare och team runt sig vann sin och Ösels första simmedalj ever, ett silver. Och jag minns Orkneykillen och Western Isles-tjejen som krossade motståndet i triathlon. Och mycket, mycket mer. Som den otroliga öppningsceremonin till exempel!


Martin Goodall och Andrea Sheridan var med och gjorde NatWest Island Games på Isle of Wight 2011 till en succé. De var också på plats på Bermuda. Själv börjar jag bli van vid the Bermuda Shorts Style!
Den här vyn vore inte fel att vakna till varje morgon. Det gör Bermudas ambassadör George Fergusson!
Dessa moln kallas för Captain Morgan-moln eftersom man inte riktigt vet vad som döljer sig bakom dem. 
Vy från ett random lunchställe.
Vore dessa gentlemän storpolitiker skulle vi ha en bättre värld. De representerar Gibraltar och Menorca och blev vänner på Bermuda. Till vänster Antonio Olives Rodrigues från Menorca och sportminister Steven Linares från Gibraltar.
Det är trettio grader i skuggan och man ska skjuta så träffsäkert som möjligt på femton meter med miniatyrgevär. Vad gör man då? Jo, man tar på sig läderstället!Kommentarer

Populära inlägg