Ett definierande ögonblick

För femtonde gången sedan starten år 1985 är det i dag dags för ytterligare ett öspel att invigas. Det är inspirerande bortom det begripliga att se alla dessa idrottskvinnor och -män tåga in på National Sport Center i Hamilton, Bermuda. Jag hoppas hitta de rätta orden att säga inför invigningen. Det där med tal är precis samma sak som att spela viktiga matcher, det gäller att vara modig utan att bli dumdristig och intressant utan att överdriva.

I går hade jag den stora förmånen att delta i Team Bermudas egen lilla kickoff utanför stadshuset tillsammans med borgmästaren och idrottsministern och tävlande, alla till bredden fyllda av förväntningar. Traditionen att kungöra viktiga händelser på stadshusets trappa går långt tillbaka i tiden och utgör ett startskott för vad som än komma ska. I mitt lilla anförande tackade jag på alla de andra öarnas vägnar för gästfriheten och arrangemanget men varnade också för att öns gäster inte bara kommit för att chilla. Ingen reser tusentals mil för att komma tvåa...

Nu kör vi. Ha en skön lördag.


Från vänster borgmästaren i Hamilton, Graeme Outerbridge, idrottsminister och tidigare öspelscyklist på Guernsey och Rhodos Wayne Scott samt undertecknad. Jag varnade Bermuda för deras gäster som kommit på besök för att vinna deras medaljer. (Bilden är lånad från Bernes, här kan man se fler bilder!)
Borgmästare Outerbridge i en snabb dansuppvisning!
Lite för mycket motljus för att göra bilden rättvisa. Mannen till höger är kungöraren som låter från Hamilton och till månen och tillbaka. De röstresurserna skulle jag också vilja ha!
Här är volleybollspelare, gymnaster, tennisspelare, atleter och många andra, alla redo för kamp!
Paul Scope till vänster har arbetat hårt för att NatWest Island Games ska äga rum på Bermuda, mannen till höger heter Jerry Whitsey och representerar titelsponsorn NatWest. 
På kvällen var det mottagning i Butterfield Bank i Hamilton. Mitt i småpratet kom en färggrann trupp dansare in och satte fart på tillställningen.

Kommentarer

Populära inlägg